Doorgaan naar hoofdcontent

Hygiënisch trakteren...

Snoep ja of nee?


Ik wil nou niet zeggen, omdat ik een "traktatiewebsite" heb dat ik echt alles van trakteren weet.
Maar, ik heb mijn opleiding aan de Middelbare Hotel school afgerond en heb dus wel degelijk verstand van onder andere voedsel hygiëne.

Mijn kinderen zijn op een leeftijd dat ze niet meer uitdelen op school, maar ik kan mij nog heel goed herinneren dat ze wel eens thuis kwamen met een zakje zelfgemaakte aangebrande popcorn wat eigenlijk te smerig was om beet te pakken.
Herken je dit? Ik ben een voorstander van gezond, gezond eten, sporten, buiten spelen,
naar mijn mening kan je er niet vroeg genoeg mee beginnen dit je kinderen te leren.
Maar, ik heb wél een maar als het om trakteren gaat.
Ik ben regelmatig opzoek naar nieuwe dingen, en realiseer mij dat de traktaties op mijn blog over het algemeen van snoep, of met snoep gemaakt zijn.Snoep is vaak verpakt en dus hygiënisch.


Ik zie vaak de mooiste creaties voorbij komen als ik "google" naar gezonde uitdelers, stukken fruit aan een spiesje geregen, of uitgestoken in leuke vormen.
Kaas en worst in plakjes gesneden.
Hele krokodillen of cactussen worden ervan gemaakt. Geweldig!
Maar wel eens nagedacht waar het vandaan komt? Wat voor snijplank is er gebruikt? Hoe ziet de keuken eruit? Zijn de handen vooraf gewassen? Zal ik doorgaan?

Ik krijg er kippenvel van en ja ik weet dat onze koters zelf ook niet altijd even fris zijn.
Vooral peuters en kleuters, eten van de grond, wassen niet goed hun handjes....
maar je moet er toch niet aan denken dat je kind ziek wordt van voedsel.
Natuurlijk zijn er gelukkig voorverpakte koekjes en fruit.
Maar een danoontje daarin tegen moet wel gekoeld zijn en niet al 3 uur in een warm klaslokaal staan.

Ik kan mezelf dus heel goed voorstellen dat gezond trakteren best lastig is.
En als je altijd al de gezonde leefregels in acht neemt, mag een kind wat mij betreft best eens snoepen, zeker op zijn of haar verjaardag.
En ja, ook daar zit weer een maar aan, stel nou dat je zoon of dochter in een klas met 30 kinderen zit.
En er wordt alle keren op snoep getrakteerd, dat is dan al wel weer 30 keer per jaar!!

Dit is een van de redenen dat wij het kant en klaar pakket hebben samengesteld. Met dit pakket bepaal je helemaal zelf wat je je kinderen laat trakteren. De bijgeleverde zakjes kun je zelf vullen met een traktatie naar keuze. Dit kan iets gezonds, snoep of een klein kadootje zijn. Maar natuurlijk ook een combinatie.


Er zal altijd een discussie blijven wat er nou getrakteerd kan en mag worden. Er zijn ook scholen waar er regels voor zijn, en ongezond uit den boze is. Zolang het maar hygiënisch is kan je met onze kant en klaar pakketten alle kant op!

De leukste traktaties maak je zelf! 
Reacties

Populaire posts van deze blog

Snoephamburgers.....

Junkfood, maar dan anders....


Benodigdheden voor deze snoephamburgers: TapasprikkersBitterkoekjes ZuremattenSnoep kikkertjesSnoep eitjes Evt. cellofaan en krullint


Leg een bitterkoekje ondersteboven met daarop een halve zure mat (vouw deze een beetje dubbel)

Daarop leg je een kikker

Daar weer bovenop een snoep eitje

Vervolgens weer een bitterkoekje en daarna steek je alles vast met een tappasprikker. De snoepsoorten die hier gebruikt zijn, zijn slechts voorbeelden. Natuurlijk kan je verschillende kleuren, soorten en maten gebruiken, laat hierin je fantasie de vrije loop.

Wil je dit een avond van te voren maken? dan adviseer ik je de "hamburgers"per stuk te verpakken in een stukje cellofaan, leuk versiert met een krullintje.
De leukste traktatie maak je zelf! www.zelftraktaties maken.nl

Zelf snoep sushi maken!

Wat is er nou lekkerder dan zelf gemaakte snoep sushi?


Super leuk voor een kinderfeestje om door de kinderen zelf te laten maken... Maar ook heel erg geschikt als verjaardagstraktatie!
Wat heb je nodig?
marshmallowsgekleurde staafjes zuur of zoetzure mattendropveters in 2 kleuren Hoe ga je te werk?
Prik met de achterkant van bijvoorbeeld een koffielepeltje voorzichtig alvast een gaatje in het midden van de marshmallow, klein beetje ronddraaien. Doe dit rustig anders vervormt de marshmallow. Vervolgens duw je rustig het gekleurde staafje in het midden. Beetje heen en weer bewegen zodat het staafje goed op z'n plaats zit.
Wikkel nu een zure mat rond de marshmallow. Vervolgens wikkel je een snoepveter 2 x om de zure mat en leg je er voorzichtig 2 knoopjes in. Niet te hard trekken anders breekt de veter af. Knip nu de veter af op een kleine afstand van de knoop (en eet de rest op :-))
De sushi is klaar!
Natuurlijk is dit maar 1 van de vele voorbeelden. Je kunt met allerlei snoepsoorte…

Unicorn traktaties

Zo maak je deze populaire unicorn traktatie helemaal zelf!


Wat hebben we nodig:


Je kunt ervoor kiezen om kant en klare cupcakes te kopen of om ze zelf te bakken. Ik zelf heb gekozen om ze te bakken. Vanwege het feit dat ik het mooier vind om een platte cupcake te hebben aan de bovenkant zodat je het goed kunt versieren.
Hoe doe je dit? Heel simpel, zodra de cupcakes klaar zijn en je ze uit de oven haalt, leg je er meteen iets zwaars op, zoals bijvoorbeeld een broodplank. Zo heb je mooie cupcakes met een platte bovenkant.

Vervolgens heb je natuurlijk versiering nodig, hierboven op de foto zie je wat ik zelf heb gebruikt. Dit alles is gewoon te koop in de supermarkt.
Zonder cupcakewikkels en topper begin je niks, ook deze heb je nodig om tot dit super leuke eindresultaat te komen. Gewoon te koop in onze webshop!

Rol de fondant uit, neem een glas of mocht je dit in huis hebben een ronde steker en druk de vormpjes uit zoveel als nodig. Leg deze vervolgens op de cupcakes. Het versieren ka…