Doorgaan naar hoofdcontent

Zo varen de scheepjes voorbij...


Deze traktatie is zeer geschikt voor op school, maar ook leuk om door kinderen zelf te laten maken op bijvoorbeeld een kinderfeestje.
Let op! Door de losse snoepjes van de snoepketting is deze traktatie niet geschikt voor kleine kinderen.

 Benodigdheden:


  • Gekleurd papier van 15 cm bij 20 cm. (Ik heb hier kraft kadopapier gebruikt in verschillende kleuren)
  • snoepkettingen
  • saté prikkers
  • gekleurde kralen
  • lijm/lijmpistool
  • gekleurd touw of wol
  • gekleurd papier om vlaggetjes te knippen (mag iets steviger papier zijn)
  • perforator
  • evt. plakband

Hoe ga je te werk?


Vouw van het door jou gekozen papier een bootje, vouw er zoveel als je nodig hebt.
Indien je niet weet hoe je een bootje vouwt staan er op google en youtube voorbeelden genoeg!
Knip per bootje een snoepketting los.
Neem een snoepje en bevestig hier het touw aan, ongeveer 24 cm. touw per bootje.
Hang het touwtje in het bootje, zodat het snoepje en het einde van het touw buiten boord hangen, kijk even goed naar de foto.
Je kunt het touw eventueel even vastzetten met een klein stukje plakband aan de binnenkant van het bootje.

Knip een heel klein puntje van het topje van het bootje, hier komt de saté prikker in als vlaggenmast.
Laat de saté prikker ongeveer 12 cm boven het bootje uitsteken en knip de prikker af op de juiste lengte. De prikker moet wel gelijk zijn met de onderkant anders wordt het bootje topzwaar.

Je kunt nu op iets steviger papier in de door jou gewenste kleur de naam en leeftijd van de jarige printen, doe dit zoveel keer als je nodig hebt.
Daarna knip je er vlaggetjes van.
Mijn vlaggetjes zijn ongeveer 8 cm. lang en 4 cm. hoog. 
Heb je geen printer? Geen nood, je kunt natuurlijk de vlaggetjes eerst knippen en dan zelf met de hand de naam en leeftijd van de jarige er op schrijven.
Maak in het vlaggetje 2 gaatjes met een perforator, even goed kijken waar je de gaatjes maakt, zodat ze op de juiste plek zitten.

Steek nu de prikker door het vlaggetje en lijm met goede lijm of de lijm van een lijmpistool de houten kraal boven op de prikker. Wil je dit bootje door kinderen zelf laten maken op een kinderfeestje is het misschien een idee om dit alvast van te voren te doen. (gelet op de leeftijd)

Steek de prikker in het bootje tot onderaan.
Vul nu het bootje met de overige snoepje van de snoepketting.Heel veel knutselplezier!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Snoephamburgers.....

Junkfood, maar dan anders....


Benodigdheden voor deze snoephamburgers: TapasprikkersBitterkoekjes ZuremattenSnoep kikkertjesSnoep eitjes Evt. cellofaan en krullint


Leg een bitterkoekje ondersteboven met daarop een halve zure mat (vouw deze een beetje dubbel)

Daarop leg je een kikker

Daar weer bovenop een snoep eitje

Vervolgens weer een bitterkoekje en daarna steek je alles vast met een tappasprikker. De snoepsoorten die hier gebruikt zijn, zijn slechts voorbeelden. Natuurlijk kan je verschillende kleuren, soorten en maten gebruiken, laat hierin je fantasie de vrije loop.

Wil je dit een avond van te voren maken? dan adviseer ik je de "hamburgers"per stuk te verpakken in een stukje cellofaan, leuk versiert met een krullintje.
De leukste traktatie maak je zelf! www.zelftraktaties maken.nl

Zelf snoep sushi maken!

Wat is er nou lekkerder dan zelf gemaakte snoep sushi?


Super leuk voor een kinderfeestje om door de kinderen zelf te laten maken... Maar ook heel erg geschikt als verjaardagstraktatie!
Wat heb je nodig?
marshmallowsgekleurde staafjes zuur of zoetzure mattendropveters in 2 kleuren Hoe ga je te werk?
Prik met de achterkant van bijvoorbeeld een koffielepeltje voorzichtig alvast een gaatje in het midden van de marshmallow, klein beetje ronddraaien. Doe dit rustig anders vervormt de marshmallow. Vervolgens duw je rustig het gekleurde staafje in het midden. Beetje heen en weer bewegen zodat het staafje goed op z'n plaats zit.
Wikkel nu een zure mat rond de marshmallow. Vervolgens wikkel je een snoepveter 2 x om de zure mat en leg je er voorzichtig 2 knoopjes in. Niet te hard trekken anders breekt de veter af. Knip nu de veter af op een kleine afstand van de knoop (en eet de rest op :-))
De sushi is klaar!
Natuurlijk is dit maar 1 van de vele voorbeelden. Je kunt met allerlei snoepsoorte…

Unicorn traktaties

Zo maak je deze populaire unicorn traktatie helemaal zelf!


Wat hebben we nodig:


Je kunt ervoor kiezen om kant en klare cupcakes te kopen of om ze zelf te bakken. Ik zelf heb gekozen om ze te bakken. Vanwege het feit dat ik het mooier vind om een platte cupcake te hebben aan de bovenkant zodat je het goed kunt versieren.
Hoe doe je dit? Heel simpel, zodra de cupcakes klaar zijn en je ze uit de oven haalt, leg je er meteen iets zwaars op, zoals bijvoorbeeld een broodplank. Zo heb je mooie cupcakes met een platte bovenkant.

Vervolgens heb je natuurlijk versiering nodig, hierboven op de foto zie je wat ik zelf heb gebruikt. Dit alles is gewoon te koop in de supermarkt.
Zonder cupcakewikkels en topper begin je niks, ook deze heb je nodig om tot dit super leuke eindresultaat te komen. Gewoon te koop in onze webshop!

Rol de fondant uit, neem een glas of mocht je dit in huis hebben een ronde steker en druk de vormpjes uit zoveel als nodig. Leg deze vervolgens op de cupcakes. Het versieren ka…