Doorgaan naar hoofdcontent

Snoephamburgers.....

Junkfood, maar dan anders....
Benodigdheden voor deze snoephamburgers:
  • Tapasprikkers
  • Bitterkoekjes 
  • Zurematten
  • Snoep kikkertjes
  • Snoep eitjes 
  • Evt. cellofaan en krullintLeg een bitterkoekje ondersteboven met daarop een halve zure mat (vouw deze een beetje dubbel)


Daarop leg je een kikker


Daar weer bovenop een snoep eitje


Vervolgens weer een bitterkoekje en daarna steek je alles vast met een tappasprikker.
De snoepsoorten die hier gebruikt zijn, zijn slechts voorbeelden.
Natuurlijk kan je verschillende kleuren, soorten en maten gebruiken, laat hierin je fantasie de vrije loop.


Wil je dit een avond van te voren maken? dan adviseer ik je de "hamburgers"per stuk te verpakken in een stukje cellofaan, leuk versiert met een krullintje.

De leukste traktatie maak je zelf! 

www.zelftraktaties maken.nl

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zelf snoep sushi maken!

Wat is er nou lekkerder dan zelf gemaakte snoep sushi?


Super leuk voor een kinderfeestje om door de kinderen zelf te laten maken... Maar ook heel erg geschikt als verjaardagstraktatie!
Wat heb je nodig?
marshmallowsgekleurde staafjes zuur of zoetzure mattendropveters in 2 kleuren Hoe ga je te werk?
Prik met de achterkant van bijvoorbeeld een koffielepeltje voorzichtig alvast een gaatje in het midden van de marshmallow, klein beetje ronddraaien. Doe dit rustig anders vervormt de marshmallow. Vervolgens duw je rustig het gekleurde staafje in het midden. Beetje heen en weer bewegen zodat het staafje goed op z'n plaats zit.
Wikkel nu een zure mat rond de marshmallow. Vervolgens wikkel je een snoepveter 2 x om de zure mat en leg je er voorzichtig 2 knoopjes in. Niet te hard trekken anders breekt de veter af. Knip nu de veter af op een kleine afstand van de knoop (en eet de rest op :-))
De sushi is klaar!
Natuurlijk is dit maar 1 van de vele voorbeelden. Je kunt met allerlei snoepsoorte…

Voorjaar

Vogelhuisjes maken....
Deze vrolijke voorjaarstraktatie is zeer geschikt als schooltraktatie. Ook goed te gebruiken voor wat kleinere kinderen bijvoorbeeld op de peuterspeelzaal.


Benodigdheden: printerpotloodkarton schaarlijm (een lijmstift wordt aanbevolen liever geen "natte" lijm)perforatortouw of woldropveters nibbit chips (rings)
Hoe ga je te werk?
Print hier de voorbeeldmallen uit. Knip de mallen uit en trek deze om op wat steviger papier (liefst karton), zodat je goede mallen hebt. Nu kun je echt van start.

Trek alle mallen zoveel keren om als je nodig hebt op verschillende kleuren karton. Knip deze rustig uit, liefst met een 3D schaartje.  Gebruik in ieder geval geen grote huis, tuin en keuken schaar.
Lijm eerst het vleugeltje op het vogeltje. Lijm vervolgens de cirkel op het vogelhuisje. Kijk even goed naar de foto voor de juiste positie. Lijm nu de vogeltjes op het vogelhuisje, voor een extra speels effect lijm je de vogeltjes op verschillende plaatsen vast. Maak me…