Doorgaan naar hoofdcontent

Vogelhuisje van wafeltjes

Leuk voor op de paastafel....


Deze schattige vogelhuisjes gemaakt van wafeltjes zijn heel
gemakkelijk om te maken.
Leuk om samen te doen met de kinderen
en gezellig voor op de paastafel!


Hoe gaan we te werk?:


Leg alle ingredient klaar, (de hartjes en de tube met chocolade zijn van Dr. Oetker)

Alles te koop bij Albert Heijn.
Leg ook een scherp aardappelschil mesje klaar om de wafeltjes mee te snijden
.Snijd nu de wafeltjes op de gewenste maat.
Je hebt een onderkant nog, een rechtopstaand huisje, 2 stukken van gelijk formaat voor het dak en een smal reepje voor er tussen in.Maak nu met een rietje door een drukkende ronddraaiende beweging te maken, een gaatje in het huisje.
Plak hier met de chocolade stift een hartje op.
Lijm nu alles in elkaar met de chocolade stift en zet even weg totdat het goed vast zit.
NB. wil je dat de huisjes wat langer stand houden, gebruik dan glazuur om de in elkaar te zetten!
Neem een jellybean en lijm deze vast op de uitstekende onderkant van het huisje.
Geef  "het vogeltje" nu oogjes, een snavel en pootjes met de chocolade stift en klaar! De leukste traktaties maak je zelf!

www.zelftraktatiesmaken.nl
Reacties

Populaire posts van deze blog

Zelf snoep sushi maken!

Wat is er nou lekkerder dan zelf gemaakte snoep sushi?


Super leuk voor een kinderfeestje om door de kinderen zelf te laten maken... Maar ook heel erg geschikt als verjaardagstraktatie!
Wat heb je nodig?
marshmallowsgekleurde staafjes zuur of zoetzure mattendropveters in 2 kleuren Hoe ga je te werk?
Prik met de achterkant van bijvoorbeeld een koffielepeltje voorzichtig alvast een gaatje in het midden van de marshmallow, klein beetje ronddraaien. Doe dit rustig anders vervormt de marshmallow. Vervolgens duw je rustig het gekleurde staafje in het midden. Beetje heen en weer bewegen zodat het staafje goed op z'n plaats zit.
Wikkel nu een zure mat rond de marshmallow. Vervolgens wikkel je een snoepveter 2 x om de zure mat en leg je er voorzichtig 2 knoopjes in. Niet te hard trekken anders breekt de veter af. Knip nu de veter af op een kleine afstand van de knoop (en eet de rest op :-))
De sushi is klaar!
Natuurlijk is dit maar 1 van de vele voorbeelden. Je kunt met allerlei snoepsoorte…

Bedankje voor juf en meester....

Maar waar doe je hun nou écht een plezier mee?
Het einde van het schooljaar komt weer inzicht, straks kunnen we weer gaan genieten van lekker wat vrije dagen en misschien ga je zelfs wel heerlijk op vakantie. Natuurlijk worden de juffen, meesters en leidster niet vergeten aan het einde van het schooljaar. Onze kinderen geven graag een presentje als bedankje voor het afgelopen jaar. Alleen rijst nu de vraag, waar doe je de leerkracht nou écht een plezier mee? Vaak ken je ze niet "privé" en heb je eigenlijk geen idee wat  bijvoorbeeld hun hobby's zijn of wat ze verder graag doen in hun vrije tijd. Leerkrachten krijgen liters badschuim en dergelijke, ik weet uit directe bronnen dat ze hierin omkomen. Vandaar dat ik graag wat leuke cadeautjes voor je op een rijtje heb gezet, kleine cadeautjes voor een leuke prijs maar wél origineel. Pen en papier hebben leerkrachten nooit genoeg.... Deze leuke notitieboekjes zijn dan ook echt een heel toepasselijk cadeau. Op het linker notit…

Snoephamburgers.....

Junkfood, maar dan anders....


Benodigdheden voor deze snoephamburgers: TapasprikkersBitterkoekjes ZuremattenSnoep kikkertjesSnoep eitjes Evt. cellofaan en krullint


Leg een bitterkoekje ondersteboven met daarop een halve zure mat (vouw deze een beetje dubbel)

Daarop leg je een kikker

Daar weer bovenop een snoep eitje

Vervolgens weer een bitterkoekje en daarna steek je alles vast met een tappasprikker. De snoepsoorten die hier gebruikt zijn, zijn slechts voorbeelden. Natuurlijk kan je verschillende kleuren, soorten en maten gebruiken, laat hierin je fantasie de vrije loop.

Wil je dit een avond van te voren maken? dan adviseer ik je de "hamburgers"per stuk te verpakken in een stukje cellofaan, leuk versiert met een krullintje.
De leukste traktatie maak je zelf! www.zelftraktaties maken.nl