Doorgaan naar hoofdcontent

Ben jij bang voor slangen?

Deze zijn om je vingers bij op te eten...


Deze traktatie is echt zo gemakkelijk om te maken! Haalbaar voor iedereen en klaar in een handomdraai. Wat hebben we nodig?
  • Cupcakes met bakjes naar keuze (liefst zelf gemaakt, vanwege de platte bovenkant)
  • Snoepslangen (ik kocht ze op de markt)
  • Vingerringen met oogjes (te koop in onze webshop)
Laten we beginnen met de cupcakes, deze kan je kant en klaar kopen of zelf maken.
Ik heb ik ervoor gekozen om de cupcakes zelf te bakken. Waarom? Omdat ik ze graag plat wilde hebben aan de bovenkant. En de cupcakes die je koopt bij de bakker of supermarkt zijn altijd mooi gerezen.
Dat waren mijn cupcakes in de eerst instantie ook, maar als je meteen nadat ze uit de oven komen iets zwaars erop legt, zoals bijvoorbeeld een broodplank, worden ze mooi plat aan de boven kant.
En dat is precies wat we nodig hebben.... platte cupcakes.
Natuurlijk kan je ook helemaal zelf bepalen wat voor cupcake bakjes je wilt gebruiken, er zijn zoveel varianten....

Goed, als de cupcakes zijn afgekoeld kun je de slangen er bovenop gaan leggen.
Met zo'n leuke vingerring met oogjes maak je het helemaal een feestelijke traktatie.
Deze zijn natuurlijk te koop in onze webshop voor maar € 0.25 per stuk. Er zijn verschillende varianten te koop op internet heb ik gezien, maar je hebt echt deze kleintjes nodig.

Als je wilt kun je de cupcakes nog per stuk verpakken in cellofaan, zodat ze wat langer vers blijven.
Zet alles op een schaal of in een mand en uitdelen maar! 

Reacties

  1. Hoe blijven de slangetjes vast zitten boven op de cupcakes? Super leuke traktatie :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Snoephamburgers.....

Junkfood, maar dan anders....


Benodigdheden voor deze snoephamburgers: TapasprikkersBitterkoekjes ZuremattenSnoep kikkertjesSnoep eitjes Evt. cellofaan en krullint


Leg een bitterkoekje ondersteboven met daarop een halve zure mat (vouw deze een beetje dubbel)

Daarop leg je een kikker

Daar weer bovenop een snoep eitje

Vervolgens weer een bitterkoekje en daarna steek je alles vast met een tappasprikker. De snoepsoorten die hier gebruikt zijn, zijn slechts voorbeelden. Natuurlijk kan je verschillende kleuren, soorten en maten gebruiken, laat hierin je fantasie de vrije loop.

Wil je dit een avond van te voren maken? dan adviseer ik je de "hamburgers"per stuk te verpakken in een stukje cellofaan, leuk versiert met een krullintje.
De leukste traktatie maak je zelf! www.zelftraktaties maken.nl

Zelf snoep sushi maken!

Wat is er nou lekkerder dan zelf gemaakte snoep sushi?


Super leuk voor een kinderfeestje om door de kinderen zelf te laten maken... Maar ook heel erg geschikt als verjaardagstraktatie!
Wat heb je nodig?
marshmallowsgekleurde staafjes zuur of zoetzure mattendropveters in 2 kleuren Hoe ga je te werk?
Prik met de achterkant van bijvoorbeeld een koffielepeltje voorzichtig alvast een gaatje in het midden van de marshmallow, klein beetje ronddraaien. Doe dit rustig anders vervormt de marshmallow. Vervolgens duw je rustig het gekleurde staafje in het midden. Beetje heen en weer bewegen zodat het staafje goed op z'n plaats zit.
Wikkel nu een zure mat rond de marshmallow. Vervolgens wikkel je een snoepveter 2 x om de zure mat en leg je er voorzichtig 2 knoopjes in. Niet te hard trekken anders breekt de veter af. Knip nu de veter af op een kleine afstand van de knoop (en eet de rest op :-))
De sushi is klaar!
Natuurlijk is dit maar 1 van de vele voorbeelden. Je kunt met allerlei snoepsoorte…

Unicorn traktaties

Zo maak je deze populaire unicorn traktatie helemaal zelf!


Wat hebben we nodig:


Je kunt ervoor kiezen om kant en klare cupcakes te kopen of om ze zelf te bakken. Ik zelf heb gekozen om ze te bakken. Vanwege het feit dat ik het mooier vind om een platte cupcake te hebben aan de bovenkant zodat je het goed kunt versieren.
Hoe doe je dit? Heel simpel, zodra de cupcakes klaar zijn en je ze uit de oven haalt, leg je er meteen iets zwaars op, zoals bijvoorbeeld een broodplank. Zo heb je mooie cupcakes met een platte bovenkant.

Vervolgens heb je natuurlijk versiering nodig, hierboven op de foto zie je wat ik zelf heb gebruikt. Dit alles is gewoon te koop in de supermarkt.
Zonder cupcakewikkels en topper begin je niks, ook deze heb je nodig om tot dit super leuke eindresultaat te komen. Gewoon te koop in onze webshop!

Rol de fondant uit, neem een glas of mocht je dit in huis hebben een ronde steker en druk de vormpjes uit zoveel als nodig. Leg deze vervolgens op de cupcakes. Het versieren ka…